Români Frumoși – Dumitru Prunariu – Making Of

Matei Buță a povestit despre ședința foto pe care a avut-o cu Dumitru Prunariu într-un post pentru blogul prietenilor de la F64. Vă învităm și pe voi să-l citiți și apoi să descoperiți în site fotografia finală din proiectul Români Frumoși!

Romani Frumosi – Dumitru Prunariu – Making Of

Un material de Matei Buta

-       Sala Motoarelor! Sala motoarelor, receptie!
-       Aici sala motoarelor, comunica!
-       Porniti si voi motoarele hiper-luminice sa ajungem si noi mai repede?
-       Da Puntea, imediat ce scapam de politia de pe banda 1.
-       Receptie sala motoarelor, hai ca mai avem putin pana la Buzau.

Tot drumul, Radu si cu mine ne-am jucat cu statiile intre masini. Pentru aceasta sedinta, aveam doua masini pline. Una e masina de teren a lui Radu  (sala motoarelor)– recuzita, impreuna cu make-up artist, si cei doi asistenti din A.R.C.E.N.. Alta e masina mea (Puntea de comanda, desigur) impreuna cu capitanul navei spatiale, Dorin Prunariu. Da! Visul meu din copilarie s-a indeplinit. Am ajuns astronaut si zbor printre stele. Drumul pana la Vulcanii Noroiosi a fost parca zborul lui Apollo 11.

Am reusit sa-l prindem pe dl. Prunariu in singura zi libera intre doua conventii, una in America, alta in Arabia Saudita.

A fost foarte fericit sa mearga la Vulcani – desi i-a vazut de multe ori din avioanele de antrenament, ne-a marturisit ca nu a fost niciodata acolo. Pasionat de fotografie, a fost fericit sa se plimbe pret de cateva ore si sa faca poze, timp in care noi am stabilit cadrul.

Am incercat sa pozitionam masina in asa fel incat sa nu afectam mediul inconjurator, dar sa putem oferi si un cadru interesant. Odata masina plasata, am scos “sicriul”, care si-a dovedit deja puterile in Spania, alaturi de Nicu Covaci.

Vremea s-a jucat cu noi. Ba nori, ba soare… doar ploaie nu ne doream. Era inca devreme, asa ca am asteptat putin pentru ca soarele sa mai cada, ca sa putem prinde lumina perfecta de apus.

Cu zece minute inainte de apus PANICA. Unde este protagonistul? Dl. Prunariu nu era nicaieri de gasit. Ne-am imprastiat fiecare in alta directie si am inceput sa cautam. A aparut foarte fericit  de dupa o galma de namol. A reusit sa obtina o serie de imagini inedite cu apusul.

Bine bine, mi-am spus eu, hai mai repede la machiaj ca se intuneca prea mult!

Nu am lumina! Imi spune Valentina – domnisoara talentata care se ocupa de make-up.

Nu-i bai! Spun eu. Quadra are si lumina continua, destul de puternica desi e doar un LED.

Toate pregatite, am inceput sa fotografiam. Din aproape’n aproape ajungem incet la formula finala. Cerul e bun, fundalul e bun.  Catre sfarsit s-a lasat o racoare cuprinzatoare ce ne-a convins sa strangem cat mai repede.

Pe drumul de intoarcere puntea de control s-a despartit de sala motoarelor. Dl. Prunariu trebuia sa ajunga repede acasa pentru a-si fage bagajele. Totusi, drumul spre casa a fost cea mai frumoasa lectie de astronomie!

Va multumim domnule Prunariu!

This entry was posted in Blog, Making of ședințe foto. Bookmark the permalink.

One Response to Români Frumoși – Dumitru Prunariu – Making Of

  1. Pingback: Dumitru Prunariu implineste 60 de ani | Români Frumoși